torsdag 25 juni 2009

Hälsoinspiratör

Fyra stycken från vår grupp har möjlighet att deltaga i en utbildning för något som kallas Hälsoinspiratör. Inbjudan har kommit från Barbro Karlsson, Friskvården i Värmland och Säffle Friskvårdscentral.
Utbildningen sker på torsdag förmiddagar från den 1 oktober till och med 3 december.
Vad utbildningen innebär kan du se genom att klicka på bifogad bild.
En likartad inbjudan har gått till PRO och SPF.
Hör av dig om du är intresserad!

tisdag 23 juni 2009

Nytt matställe

Nu äntligen kommer det som jag har efterfrågat länge. Pensionärer får tillträde till Tegnérs matsal. Jag hoppas att många pensionärer nappar på detta och jag hoppas framför allt att Säffles krogägare inte skriker för högt om subventionerad osund konkurrens. För visst borde väl detta göra att matsalen blir ett lugnare tillhåll för eleverna, vilket i så fall förhoppningsvis betyder att fler äter där i stället för vid ICA.

Varför slutar förresten inte affärer att sälja sportdryck och chips till barn (i alla fall under skoltid) och varför sätter inte föräldrar press på de affärer som tillhandahåller slika varor till skolelever?

Minskande antal

som kommer till oss i dessa sköna sommardagar har vi noterat.
Vi kör dock oförtrutet på, men kanske räcker det med en grupp och en timmes träning fram till i höst. Är i så fall en kompromiss klockan halv 9 det bästa?

onsdag 10 juni 2009

Inspirerande hälsningar

Klicka på bilderna för att se dem större.







och som grädde på moset detta mail från den nye kommunchefen:

Vi lever

Trots att det varit dött här på bloggen en längre tid, så är den naturligtvis fortfarande aktiv. Det är bara skribenten som haft andra uppgifter ett tag.
Även om deltagarantalet sjunkit under försommaren, så kör vi på som vanligt. Det är i alla fall mellan 30 och 40 stycken som fortfarande förgyller våra mornar i styrkehallen.

Beträffande sommarens övningar, så kommer vi att hålla öppet följande tider:
Tisdagar och torsdagar som vanligt - med tider mellan 8 och 9 resp. 9 och 10.
Eftersom hallen är låst, så kommer insläpp att ske vid 8 respektive 9.
För att slippa stå som dörrvakt alltför länge är det således bra om alla kan finnas där just då.

Om det visar sig vara ett alltför svalt intresse under sommaren så kanske vi drar ner till ett tillfälle, som då blir endera 8 eller 9 enligt överenskommelse.